HILLVIEW RISE GLS

Hillview Rise

Choice Location within an Established Residential Estate

Residential Development

LAUNCHING FOR DEVELOPER SALES IN AUG 2022

CALL HOTLINE

+65 6100 8108
DISTRICT
D23 - BUKIT PANJANG
UNITS
Est 335
PROPERTY TYPE
RESIDENTIAL
TENURE
99 YEARS
LEASEHOLD

Register your Interest for Hillview Rise GLS

The Hillview Rise GLS land plot is located along Hillview Rise within the Bukit Batok Planning Area.

Its location is easily accessible via major roads such as Upper Bukit Timah Road, and is in close proximity to Hillview MRT station, which is part of the Downtown Line Mass Rapid Transit (MRT) system. 

Commercial centres such as the existing HillV2 and The Rail Mall at Upper Bukit Timah Road are also located near the Land Parcel.
Land plot to be launched for developer sale in Aug 2022
Land sale to be confirmed in Q4 2022
Project to be launched for public sales in Q1 2024 

Register Your Interest Today!

If you'd like to be the first to be updated when the land plot is launched, register with us today!

By submitting this form, you agree to be contacted by our appointed sales team and associates.

Press Coverage

Release of second half of 2022 Government Land Sales (GLS) Programme

7 June 2022

The Government today announced the Government Land Sales (GLS) Programme for the second half of 2022 (2H2022), which comprises six Confirmed List sites and eight Reserve List sites. These sites can yield about 7,310 private residential units, 94,750 sqm gross floor area (GFA) of commercial space and 530 hotel rooms.

The list includes the land plot at Hill View Rise. 

HILLVIEW RISE

Aerial View of Hillview Rise Site

Site Area (m²) : 10,395.2

Allowable development: Residential

Maximum Gross Floor Area (m²) : 29,107

Choice Location within an Established Residential Estate

Located within an established private residential estate, the land parcel is easily accessible via major roads, Bukit Timah Expressway (BKE), Pan Island Expressway (PIE) and Hillview MRT Station.

Proximity to Schools and Amenities

Schools such as CHIJ School (Bukit Timah) and Assumption English School are located nearby. Shopping malls such as The Rail Mall and HillV2 provide a wide array of shopping, dining and entertainment options nearby. The land parcel is also near to Hillview Community Club and Bukit Batok Nature Park.

Hillview Rise GLS Technical Images

Hillview Rise GLS 2 Land Site Map-1Hillview Rise GLS 2 Land Site Map-2Hillview Rise GLS 2 Land Site Map-3

About the Hillview Rise GLS Land Plot

The Land Parcel is located along Hillview Rise within the Bukit Batok Planning Area. It is bounded by Hillview Rise to the north, a new 18m wide road (to be built by the successful tenderer) to the west, and another future road to the south (to be built by others). The Land Parcel is located next to the Hillview Community Club.

The Land Parcel is located within an established residential area. To achieve the planning intention of increasing the residential population in the area, this Land Parcel shall be developed for pure residential development only i.e. condominium or flats.

The Land Parcel is easily accessible via major roads such as Upper Bukit Timah Road. It is located in close proximity to Hillview MRT station, which is part of the Downtown Line Mass Rapid Transit (MRT) system. Commercial centres such as the existing HillV2 and The Rail Mall at Upper Bukit Timah Road are also located near the Land Parcel.

Particular Guidelines

Visual Control Requirement

The proposed development on the Land Parcel is subject to the following visual control requirements:

  1. The views from any window, corridor, staircase, or any openings, or any surveillance cameras, devices or equipment (e.g. CCTVs) towards MINDEF’s premises, exceeding the height of 60m AMSL within the Land Parcel (as shown in the Visual Control Plan) must be directed away from MINDEF’s premises; and
  2. The buildings/structures should be oriented to comply with the visual control requirements as specified in (a) above or should be visually-screened such that there is no direct line of sight toward MINDEF’s premises with visual screening measures such as, but are not limited to the following:
    1. Window openings are to be recessed or have fixed frosted glass panels;
    2. Corridors, staircases, fixtures and other openings are to be provided with louvers; and
    3. The access to the rooftop is to be restricted. If the development includes a roof garden, measures to screen off the view are required to achieve the above.

The screening measures shall consist of permanent fixtures which are impossible or difficult to remove.

The successful tenderer shall liaise with the Defence Science and Technology Agency (DSTA), and obtain clearance from MINDEF through DSTA on the relevant visual screening measures at the detailed building design stage.

 

Vehicular Access

Vehicular access to the Land Parcel shall be taken from the proposed 18.0m wide access road to be constructed by the successful tenderer. The access shall be located at least 34.0m from the proposed junction at the north-western boundary of the Land Parcel; as shown indicatively on the Control Plan.

Direct vehicular access from Hillview Rise is not allowed.

The successful tenderer shall ensure that access to service areas (e.g. bin centre, electrical substation, loading / unloading areas) shall be taken from within the development. Service access taken directly from the public roads will not be allowed.

The exact location, number and detailed proposal for the access point(s) and the traffic layout arrangement are subject to the requirements and approval of the Land Transport Authority (LTA) and other relevant Competent Authorities.

Prefabricated Prefinished Volumetric Construction (PPVC)

For information of tenderers, the successful tenderer is required to adopt the minimum level of use of Prefabricated Prefinished Volumetric Construction (PPVC) as stipulated under the Building Control (Buildability and Productivity) Regulations for the development on the Land Parcel for Residential use as set out in Condition 10.2.1 of the “Conditions and Requirements of Relevant Competent Authorities & Public Utility Licensees”.

For the purpose of adopting the PPVC method of construction, the successful tenderer is required to set aside some space within the Land Parcel for storage and/or holding area for PPVC modules. No additional space/ land outside the Land Parcel will be granted on TOL basis for this purpose.

homeapartmentlicensemap